1 10 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
Ny logga nämforsen logo

Att göra – vinter

Vintern i Ångermanland är ett äventyr i sig. Den första snön kommer ibland redan i oktober och en jul utan snö är otänkbart här. Under klara och kalla nätter ser man ofta norrsken.

De bästa månaderna för vintersporter är februari och mars. Då ligger snön kvar men temperaturen är mer behaglig tack vare att dagarna då är längre och att solen ligger på.

Utflykt med snöskoter

Att åka skoter är en härlig känsla. Den starka motorn kan ta dig till platser som du vanligen inte kan nå. Omgivningarna runt Näsåker har ett bra utbyggt nät av underhållna skoterleder. Längs lederna finns återkommande rastplatser med vindskydd och eldstäder.

Längdskidor

Att åka längdskidor är det bästa sättet att njuta av vinterskogens absoluta tystnad. Runt byn finns ett flertal spår för längdåkning.

Slalom

Det finns en mindre teknikbacke i Näsåker. Idealisk för nybörjare och barn eller att åka pulka i. En större med hoppbacke ligger endast fyra mil härifrån.

Pimpelfiske

Landets kanske populäraste vinteraktivitet är nog pimpling. När du har borrat dig genom isen kan du njuta av solen och den medhavda matsäcken.

sneeuwscootertochtenwinter1ijsvissen